Ingrediente (20 de bucăți):

– 150g. dovleac plăcintar copt

– 100g. curmale fără sâmburi

– 100g. iaurt 3,5% grăsime

– 50g. unt

– un ou

– 300g. făină

– 5g. bicarbonat

– 5g. scorțișoară


Mod de preparare:

Se pun curmalele la hidratat în apă călduță până se înmoaie bine (40-60 de minute).

Se coace dovleacul (eu aveam deja copt și congelat; l-am dezghețat și l-am folosit ca atare).

Se amestecă curmalele hidratate (se scurge surplusul de apă) cu dovleacul copt și se pasează până se obține o consistență fină (se pot toca mărunt câteva curmale și pot fi introduse ca atare în compoziție). Se adaugă oul, untul la temperatura camerei și iaurtul. Apoi se încorporează făina amestecată cu bicarbonatul și scorțișoara. Se obține o consistență cremoasă a compoziției.

Se trece mâna sub jet de apa și se formează biluțe de aluat. Pe măsură ce se modelează se pun în tavă pe hârtie de copt. Se trece mâna sub jet de apă de câte ori este nevoie să nu se lipească aluatul de mâini. Se aplatizează ușor bilele și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 12-15 minute (până sunt bine crescute fursecurile și ușor rumenite).


Comentarii Facebook