Ingrediente:

– 100g mascarpone

– o banană (100g.)

– 75g. miez de nucă

– 50g. carob (pudră de roșcove)

– 450g. făină de grâu

– 100g. unt 65% grăsime

– 2 ouă

– 10g. praf de copt (un plic)


Mod de preparare:

Se lasă miezul de nucă la hidratat câteva ore (eu l-am lăsat peste noapte). Se scurge surplusul de apă și se macină în funcție de textura dorită – mai grosier sau fin.

Se bat cele două ouă cu furculița. Se adaugă banana pisată cu furculița, untul moale la temperatura camerei și crema de mascarpone. Se încorporează bine ingredientele și se adaugă făina, praful de copt și carobul.

Se trec mâinile sub jet de apă și se modelează mici biluțe de aluat. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se aplatizează ușor cu o furculiță. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 12-15 minute (până se rumenesc ușor dedesubt).

Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook