Ingrediente:

– 100g. miez de nucă

– 150g. curmale fără sâmburi

– 100g. unt

– 150g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 300g. făină

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se lasă miezul de nucă la hidratat în apă cu o seară înainte (pentru o digerare mai ușoară și asimilarea nutrienților). A doua zi se scurge surplusul de apă și se macină.

Se lasă curmalele la hidratat în apă călduță pentru aproximativ o oră. Se scurge apoi surplusul de apă și se pasează.

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu miezul de nucă măcinat, piureul de curmale și o linguriță de extract de vanilie. Se adaugă apoi iaurtul grecesc, praful de copt și se încorporează etapizat făina. Compoziția este ușor lipicioasă și bine legată.

Se trec mâinile sub jet de apă și se formează mici bile de aluat. Se aplatizează ușor și se așează în tavă pe hârtie de copt.

Se dau fursecurile la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute (până se rumenesc ușor dedesubt). Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook