Ingrediente:

– 50g. miez de nucă

– 100g. iaurt

– 50g. unt

– un ou

– 50g. zahăr brut

– 250g. făină

– 3g. scorțișoară

– 3g. bicarbonat


Mod de preparare:

Se spală miezul de nucă și se lasă la înmuiat 2-3 ore. Se scurge surplusul de apă și se macină (eu am preferat o textură mai grosieră). Se amestecă oul cu untul la temperatura camerei, se adaugă zahărul brut, iaurtul și bicarbonatul. Se încorporează făina și se presară puțină scorțișoară. La sfârșit se adaugă nuca. Se trec mâinile sub jet de apă și se formează mici biluțe de aluat care se aplatizează ușor. Se așează pe hârtie de copt în tavă și se presează ușor cu o furculiță. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 15-20 de minute. Se lasă fursecurile la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook