Ingrediente:

– 175g. sfeclă roșie coaptă

– 100g. sirop de arțar

– 100g. unt

– un ou

– 425g. făină

– vanilie

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se pasează sfecla roșie (cantitatea precizată este de sfeclă roșie coaptă, nu crudă). Se amestecă sfecla roșie cu oul, untul la temperatura camerei și siropul de arțar. Se adaugă o linguriță extract de vanilie, praful de copt și etapizat făina. Compoziția este lipicioasă, ușor moale dar bine legată.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se trec mâinile sub jet de apă și se formează bile de aluat (ca pentru chifteluțe). Se așează în tavă pe hârtie de copt și se aplatizează ușor. Se dau fursecurile la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute până se rumenesc ușor dedesubt (se mărește sau se micșorează timpul de coacere în funcție de cât sunt de mari fursecurile). Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.

Din cantitatea precizată am obținut o tavă de fursecuri.


Comentarii Facebook