Ingrediente:

– 2 avocado

– o roșie

– o ceapă roșie mică

– 2 căței de usturoi

– o lingură zeamă de lămâie

– sare, piper

– cimbru (opțional)


Mod de preparare:

Avocado bine copt (este moale când este apăsat ușor) se taie în două, se lovește cu un cuțit sâmburele pentru a fi scos ușor și se scobește cu o lingură. Se pasează cu furculița, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și roșia curățată de pieliță și sâmburi. Se adaugă sare și piper după gust, zeama de lămâie și cimbru. Se amestecă bine și se servește (noi am servit cu pâine prăjită).

Dacă avocado nu este bine copt se pune simplu în fructieră și este copt in aproximativ 3-4 zile (sau se pune într-o pungă de hârtie închisă la culoare și este copt în aproximativ 2 zile). Dacă degetul intră cu totul în avocado când îl testați înainte de a fi tăiat acesta trebuie aruncat (este stricat).


Comentarii Facebook