Ingrediente:

– 750g. mușchi de porc

– o rădăcină de țelină mică

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 2 ardei capia

 

– 6 căței de usturoi

– 5 cartofi micuți (500g.)

– 400g. roșii pasate

– sare, piper, boia dulce, oregano, mărar

– ulei de măsline


Mod de preparare:

Se taie mușchiul de porc cubulețe. Se frige într-o tigaie antiaderentă pe toate părțile (eu nu adaug ulei). Se pune apoi într-un vas și se acoperă cu apă (se lasă la fiert aproximativ o oră).

Se curăță legumele – eu cartofii i-am tăiat cuburi mai mărișoare, țelina și ardeii cubulețe, morcovii felii subțiri, ceapa și usturoiul le-am tocat mărunt.

După o oră se adaugă în vas rădăcinoasele, ceapa, usturoiul și roșiile pasate. După 15 minute se adaugă ardeii și cartofii. Se lasă vasul pe foc până legumele sunt bine fierte, se adaugă sare după gust, boia dulce, piper și oregano. Se stropește cu puțin ulei de măsline, se presară mărar și se servește.


Comentarii Facebook