Ingrediente:

– o gulie mică (100g.)

– 2 căței de usturoi

– 2 linguri de smântână 25% grăsime (100g.)

– o linguriță de amidon din porumb sau făină

– mărar


Mod de preparare:

Se curăță gulia și se taie cubulețe. Se curăță usturoiul și se toacă mărunt. Se pun gulia și usturoiul într-un vas, se adaugă o cană de apă și se lasă vasul pe foc până când gulia este bine fiartă (aproximativ 20 de minute – se probează cu o furculiță; dacă este nevoie se completează cu apă).

Se amestecă smântâna cu amidonul sau făina și se ia o parte din supa din vas. Se amestecă până se încorporează bine amidonul, respectiv făina și se adaugă compoziția în vas pe foc. Se amestecă constant până se îngroașă sosul și dau câteva clocote.

Se adaugă mărar și se servește.

Se poate servi simplu, cu gălbenuș, diverse legume sau se poate folosi preparatul ca sos pentru paste.

Gulia oferă un gust dulceag preparatului (se poate înlocui smântâna și cu iaurt grecesc).


Comentarii Facebook