Ingrediente:

– 2l. lapte 3,5% grăsime pasteurizat

– 140-150g. iaurt 3,5% grăsime


Mod de preparare:

Se pune laptele la încălzit (fiind pasteurizat nu necesită fierbere). Când este călduț, nu fierbinte se ia de pe foc (se poate încerca cu degetul, cât se poate tolera la căldură – aproximativ 40 de grade), se adaugă iaurtul și se amestecă cu o lingură de inox. Apoi se acoperă cu capacul și se pune vasul în cuptor până a doua zi (cuptorul nu trebuie să fie cald). Se poate lăsa vasul și la temperatura camerei acoperit și înfășurat într-un prosop.
De obicei eu fac iaurtul seara și dimineața este gata. Îl pun în sticle și îl păstrez la frigider.
Dacă aveți lapte de țară acesta trebuie fiert și lăsat la răcit până ajunge la temperatura camerei, apoi se urmează procedeul de mai sus.
Se poate păstra o parte din iaurt pentru a se adăuga în lapte pentru următoarea porție.

Textura este cremoasă, nu prea grosieră.


Comentarii Facebook