Ingrediente:

– 5 banane bine coapte (500g. curățate)

– 150g. fructe de pădure

– o mână frunze de mentă proaspătă (25g.)

– 350g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 100g. miere de albine


Mod de preparare:

Se curăță bananele și se rup bucăți. Se pun într-o pungă de plastic și se dau la congelator pentru câteva ore (eu le-am lăsat până a doua zi).

Se scot din congelator, se amestecă cu iaurtul, fructele de pădure și frunzele de mentă și se pasează compoziția până se obține o textură fină. Eu am folosit fructe de pădure congelate – dacă folosiți proaspete, le puteți congela înainte în același timp cu bucățile de banană. Se adaugă mierea și se mai pasează până sunt bine încorporate ingredientele.

Se pune înghețata într-un vas de plastic și se dă la congelator pentru 3-4 ore, apoi se poate servi.


Comentarii Facebook