Ingrediente:

– 4 mere coapte

– 2 banane mari (250g. curățate)

– 100g. miere de albine

– 250g. smântână 25% grăsime

– o linguriță pudră de scorțișoară


Mod de preparare:

Se spală bine merele și se coc. Se curăță de coajă și cotor și se taie cuburi (am obținut 420g. mere coapte curățate de cotor și coajă). Se curăță bananele și se rup bucăți. Se pun fructele într-o pungă de plastic și se dau la congelator pentru câteva ore (eu le-am lăsat până a doua zi).

Se scot din congelator și se lasă puțin la temperatura camerei (aproximativ 10 minute). Se amestecă bucățile de fructe cu smântâna, mierea de albine și scorțișoara și apoi se pasează compoziția până se obține o textură fină.

Se pune înghețata într-un vas de plastic și se dă la congelator pentru 3-4 ore (se mixează compoziția la aproximativ 30 de minute pentru a evita formarea acelor de gheață), apoi se poate servi.


Comentarii Facebook