Ingrediente:

– 15 foi de lasagna

– 600g. spanac

– 300g. cașcaval

– 3 cepe

– pătrunjel

Pentru sosul Bechamel:

– 6 căței de usturoi

– 600ml. lapte

– 75g. unt

– o lingură de făină

– nucșoară

 


Mod de preparare:

Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se pun într-o tigaie cu puțină apă și se lasă aproximativ 10 minute până se înmoaie. Se adaugă spanacul și se mai lasă 2-3 minute pe foc.

Separat se pune untul într-o tigaie. După ce se topește se adaugă făina și laptele progresiv. Se amestecă constant până se îngroașă sosul. La sfârșit se adaugă nucșoara.

Se pune într-un vas termorezistent puțin sos Bechamel. Se pun 3 foi de lasagna cât să acopere primul nivel (foile de lasagna folosite nu necesitau fierbere in prealabil – vă raportați în funcție instrucțiunile menționate pe ambalaj), se adaugă din sos, apoi spanac și cașcaval ras. Se repetă procedeul până la ultimul nivel de foi. Se pun foile, se adaugă sosul Bechamel rămas și cașcaval ras deasupra. Se acoperă vasul și se dă la cuptor la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-50 de minute (dacă se dorește lasagna ușor rumenită se lasă în cuptor ultimele 10 minute vasul neacoperit).

Se lasă la răcit în vas și apoi se porționează. Opțional se presară pătrunjel deasupra.


Comentarii Facebook