Ingrediente (două porții):

– 50g. dovlecel (eu am folosit un sfert din unul mai mic)

– 50g. varză de Bruxelles (4 bucăți)

– 50g. ardei capia (un ardei)

– 200g. roșie (o roșie mai generoasă)

– 20g. ceapă (o ceapă mică)

– un cățel de usturoi

– ulei de măsline

– pătrunjel

– oregano


Mod de preparare:

Se curăță legumele. Dovlecelul și ardeiul se taie cubulețe, varza de Bruxelles se taie în 4, ceapa și usturoiul se toacă mărunt.

Se pune într-un vas mic apa la fiert, se crestează roșia în formă de X și când începe să fiarbă apa se pune în apă (eu procedez astfel pentru a curăța ușor roșia de pieliță fără a arunca și din pulpă). Se lasă 2 minute și apoi se întoarce. Se lasă tot 2 minute și se scoate roșia pe o farfurie – când s-a răcit se curăță de pieliță și cotor și se pasează.

Într-o tigaie se pune puțină apă (50-100 ml.) și se adaugă ceapa, usturoiul, ardeiul și varza de Bruxelles. Se lasă la foc mic tigaia acoperită, amestecând ușor la câteva minute.

După 15 minute se adaugă dovlecelul, se mai lasă 5 minute și apoi adăugăm pasta de roșii peste legume. Se lasă încă 5 minute până se omogenizează ușor. Se adaugă puțin ulei de măsline, pătrunjel și oregano.


Comentarii Facebook