Ingrediente (18 bucăți):

– 350 ml. apă călduță

– 250g. făină albă de grâu

– 375g. făină de secară

– 50 ml. ulei de măsline

– un plic de drojdie uscată (sau 25g. drojdie proaspătă)

– sare


Mod de preparare:

Se amestecă făina albă de grâu cu drojdia, sarea și se adaugă apa călduță. Se încorporează ușor și se adaugă făina de secară treptat, iar la sfârșit uleiul de măsline (aluatul este ușor sfărâmicios datorită făinii de secară). Se lasă la crescut 45-60 de minute.

Se pune o tigaie la încins și se formează biluțe de aluat. Se întinde foaia de aluat cu sucitorul și se decupează cu ajutorul unei farfurii. Se pune lipia în tigaia fierbinte. Se lasă aproximativ un minut până face lipia mici bule și apoi se întoarce. Se transferă într-un vas și se repetă procedeul până este gata aluatul.

Eu păstrez lipiile într-un castron (se acoperă când lipiile sunt reci). Astfel se păstrează moi și elastice 2-3 zile.


Comentarii Facebook