Ingrediente:

– 400g. macaroane

– 500g. ricotta

– 150g. miez de nucă

– 150g. zahăr

– 4 ouă

– 100g. smântână 25% grăsime

– 100g. unt 65% grăsime

– vanilie


Mod de preparare:

Se lasă miezul de nucă la hidratat în apă pentru câteva ore (pentru o asimilare mai bună a nutrienților). Se scurge surplusul de apă și se macină.

Se bat cele 4 ouă cu zahărul cu un tel. Se adaugă ricotta, o linguriță extract de vanilie, smântâna și miezul de nucă măcinat.

Se fierb macaroanele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, se scurge surplusul de apă și se oprește o mână de macaroane deoparte (pentru a orna budinca înainte de a fi dată la cuptor). Diferența de macaroane se amestecă cu 75g. unt până când acesta este topit. Se adaugă amestecul cu brânză și nucă și se încorporează bine.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt (am folosit un vas ceramic cu diametrul de 22cm.). Se pune compoziția, se nivelează și se așează deasupra macaroanele oprite în formă circulară. Se pune deasupra untul rămas, se acoperă vasul și se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute. Se mai lasă apoi 15 minute la cuptor vasul neacoperit pentru a se rumeni ușor.

Se lasă budinca la răcit în vas, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook