Ingrediente:

– 250g. macaroane mici

– 250g. spanac congelat

– 150g. cașcaval

– 3 ouă

– 200g. smântână 25% grăsime

– 50g. unt

– sare


Mod de preparare:

Se pune apă la fiert într-un vas. Când aceasta clocotește se presară puțină sare și se adaugă macaroanele. Se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi se scurge surplusul de apă și se amestecă cu untul.

Se dă cașcavalul pe răzătoare și se amestecă cu smântâna, ouăle și spanacul decongelat și bine scurs surplusul de lichid (se poate folosi și spanac proaspăt – se opărește pentru 2 minute înainte, se scurge surplusul de lichid și se toacă mărunt). Se adaugă macaroanele, sare după gust și se amestecă bine cele două compoziții.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt. Se pune compoziția și se nivelează. Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute. Se lasă puțin la rpcit în vas, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook