Ingrediente:

– 3 căni de apă (250ml.)

– o cană de mălai grișat (150g.)

– 1/2 linguriță sare


Mod de preparare:

Se pune apa la fiert într-un vas cu puțină sare. Când începe să fiarbă se dă focul la minim și se adaugă mălaiul în ploaie. Se amestecă constant cu un tel să nu se formeze cocoloașe. Când mălaiul a absorbit apa se dă focul la minim pentru aproximativ 10-15 minute amestecând la 2-3 minute până mălaiul este bine fiert. Se oprește focul și se răstoarnă mămăliga pe un platou.

Nu se adaugă niciodată mălai dacă vi se pare că mămăliga este prea moale (acesta poate rămâne nefiert). Este de preferat să puneți mai puțină apă în vas de la început și să completați după ce adăugați mălaiul cu apă fierbinte până la consistența dorită.

Se pot adăuga la final diverse tipuri de brânză, unt sau ierburi aromate.

La aceste cantități consistența este potrivită (nici prea moale, dar nici tare).


Comentarii Facebook