Ingrediente:

– 1 kg. mazare (am folosit mazăre congelată)

– 600g. pulpe de pui dezosate

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 250g. roșii pasate

– sare, boia dulce, piper

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se taie pulpele cuburi și apoi se pun la fiert.

Se curăță ceapa și morcovii. Se toacă ceapa mărunt iar morcovii cubulețe. Se ia spuma lăsată de carne din vas și apoi se adaugă legumele. Se adaugă mazărea congelată (eu nu o dezgheț înainte, o adaug ca atare în vas) și roșiile pasate. Se completează cu apă dacă este nevoie cât să fie ușor acoperite legumele și carnea.

Se lasă vasul pe foc aproximativ 45 de minute până carnea este gata, legumele fierte și sosul ușor scăzut (dacă ingredientele nu sunt bine fierte se mărește timpul de fierbere). Se adaugă sare după gust, boia dulce, piper și puțin ulei de măsline.


Comentarii Facebook