Ingrediente:

– 4 medalioane de somon

– 250g. sparanghel

– sare, piper

– puțin ulei de măsline

– pentru sos:

50g. unt

o linguriță făină

250ml. lapte

sare, nucșoară  


Mod de preparare:

Se presară puțină sare și piper pe medalioanele de somon. Se stropesc cu ulei de măsline și se pune tigaia la încins. Se pun medalioanele de somon în tigaie și se lasă pe foc mic pentru aproximativ 5 minute. Se întorc ușor cu o spatulă și se mai lasă aproximativ 3 minute pe foc până se rumenesc ușor.

Se spală bine sparanghelul și se îndepărtează partea lemnoasă a tijelor (aproximativ o treime de la bază). Se prepară sparanghelul la abur aproximativ 5 minute.

Se pregătește sosul Bechamel. Se pune untul la topit într-o tigaie. Când acesta este topit se adaugă făina. Se amestecă până se încorporează și se adaugă laptele etapizat amestecând constant cu un tel să nu se formeze cocoloașe. Se lasă sosul pe foc câteva minute până se îngroașă. Se adaugă puțină nucșoară și sare.

Se servesc medalioanele de somon cu sosul Bechamel și sparanghelul.

 


Comentarii Facebook