Ingrediente:

– 250g. mei

– o gulie

– 2 morcovi

– 1 ardei gras roșu

– o ceapă

– 4 căței de usturoi

– 150g. roșii pasate

– sare, boia, pătrunjel

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se lasă meiul la hidratat în apă cu puțină zeamă de lămâie pentru câteva ore (eu l-am pregătit cu o seară înainte). A doua zi se clătește bine și se scurge surplusul de apă.

Se pune meiul la fiert într-un litru de apă. Se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt și morcovii tăiați cubulețe. După aproximativ 10 minute de când a început să fiarbă meiul, se adaugă gulia și ardeiul tăiate cubulețe, roșiile pasate, sare și boia dulce după gust.

Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant până când legumele și meiul sunt bine fierte (dacă doriți o consistență mai subțire mai puteți adăuga apă). Se oprește focul, se adaugă 2-3 linguri ulei de măsline și pătrunjel tocat.

Se poate servi simplu, cu diverse salate sau fripturi.


Comentarii Facebook