Ingrediente:

– 250g. mei

– 2 sfecle roșii coapte

– un morcov

– un ardei

– o ceapă roșie

– 2 căței de usturoi

– sare, puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se lasă meiul la hidratat în apă cu puțină zeamă de lămâie pentru câteva ore (eu l-am lăsat cu o seară înainte). A doua zi se clătește bine și se pune la fiert într-un litru de apă. Se adaugă ceapa și usturoiul tecoate mărunt și morcovul tăiat cubulețe.

După 20 de minute se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și sfecla coaptă, curățată și tăiată cuburi. Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant până când ingredientele sunt bine făcute li compoziția se leagă. Se adaugă sare după gust și după ce se oprește focul puțin ulei de măsline.

Se servește preparatul simplu, cu diverse preparate pe bază de carne sau cu salate.


Comentarii Facebook