Ingrediente:

– pentru aluat:

500ml. lapte

850g. făină

50g. unt

150g. zahăr brut

14g. drojdie uscată sau 50g. drojdie proaspătă

vanilie

– pentru umplutură:

150g. zahăr brut

175g. unt

2 linguri scorțișoară măcinată

1/2 linguriță pudră de ghimbir

 


Mod de preparare:

– pentru aluat:

Se amestecă laptele călduț cu 300g. făină, drojdia și zahărul. Se lasă deoparte 10 minute până se activează drojdia și apoi se adaugă o lingură extract de vanilie și etapizat diferența de făină. Se adaugă untul moale la temperatura camerei și se frământă până se desprinde ușor aluatul de pe mâini. Se acoperă vasul și se lasă la dospit la loc călduț aproximativ o oră până își dublează volumul.

– pentru umplutură:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu zahărul brut, scorțișoara măcinată și ghimbirul.

– pregătirea melcilor:

Se pudrează blatul de lucru cu făină (pentru pudrarea blatului de lucru am folosit aproximativ 100g.). Se întinde foaia de aluat și se pune desupra umplutura cu unt și scorțișoară. Se nivelează uniform pe toată foaia și se rulează. Se taie în 20 de bucăți egale (de aproximativ 2cm. grosime) și se așează melcișorii în tavă pe hârtie de copt. Se lasă melcișorii la crescut în tavă aproximativ 15 minute și apoi se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 25 de minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.

Din cantitățile precizate am obținut 20 de melcișori și am folosit o tavă cu dimensiunile 35cm.x40cm.


Comentarii Facebook