Ingrediente (8 bucăți):

– 200g. conopidă

– un gălbenuș

– 75g. cașcaval

– 25g. emmental

– un cățel de usturoi

– 30-40g. sos de roșii

– cimbru

 


Mod de preparare:

Se spală buchețelele de conopidă. Se pune apă la fiert într-un vas. Când apa dă în clocot se adaugă buchețelele de conopidă. Se lasă pe foc până sunt gata (fierte „al dente” – aproximativ 10-15 minute). Se scurge surplusul de apă și se pasează buchețelele de conopidă. Se amestecă gălbenușul cu 50g. cașcaval dat pe răzătoarea mică, conopida și usturoiul pisat.

Se tapetează tava cu hârtie de copt și se pune o formă de biscuiți în tavă. Se pune din compoziție cu o lingură și se nivelează. Se îndepărtează marginea și se repetă procedeul până se termină compoziția, apoi se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 15-20 de minute (până se rumenesc ușor pe margini).

Se scoate tava, se pune sos de roșii, puțin cimbru, cașcaval ras și emmental. Se mai dă la cuptor pentru 5-10 minute (până se topește brânza deasupra și se rumenesc ușor). Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook