Ingrediente (18 bucăți):

– pentru foaia de aluat:

  • un ou
  • 100g. unt
  • 200g. făină

– pentru umplutură:

  • 2 ouă
  • 150g. caș de capră
  • 150g. cașcaval
  • 250g. iaurt
  • pătrunjel, mărar

Mod de preparare:

Se pune într-un vas untul la temperatura camerei. Se amesteca bine cu oul și apoi se încorporeaza făina. Se pune aluatul astfel format în folie și se dă la frigider pentru 30-40 min.

Se bat ouăle cu o furculița, se adauga cașul și cașcavalul date pe răzatoarea mică, se încorporează iaurtul și verdeața în compoziție (compoziția are o textură grosieră).

Se scoate aluatul din frigider și se întinde o foaie. Se decupează cu o cană și se pun dischetele de aluat în forme de briose (eu am pus direct în tava pentru brioșe). Se pune compoziția peste aluatul din forme (umplutura nu trebuie să depășească marginea aluatului) și se dau mini-tartele la cuptorul preîncalzit la foc mediu (180 de grade) pentru 25-30 de minute sau până compoziția cu brânză este omogenă, iar aluatul este ușor rumenit. Se lasă la răcit în forme și apoi se servesc.


Comentarii Facebook