Ingrediente (18 bucăți):

-pentru foaie:

  • 200g. făină
  • 100g. unt
  • un ou

– pentru umplutură:

  • 3 dovlecei (450g.)
  • 500g. sos de roșii
  • 6 căței de usturoi
  • 2 linguri semințe de chia
  • piper
  • busuioc
  • sare
  • o lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

Se amestecă untul la temperatura camerei cu oul și se încorporează treptat făina. Se formează o cocă, se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.

Se curăță dovleceii și se taie în 4 pe lungime. Se pun într-o tigaie și se frig pe o parte și pe cealaltă câte un minut (fără ulei sau apă). Se taie în cubulețe și se pun cu sosul de roșii și usturoiul tocat mărunt pe foc până scade ușor sosul. Se adaugă sare după gust, busuioc și piper. Se încorporează uleiul de măsline și semințele de chia.

Se scoate aluatul din frigider, se întinde foaia de aluat și se decupează în forme mici rotunde. Se pune aluatul în forme de brioșe (eu am folosit o tavă metalică) ridicând marginile. Se dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se scoate și se pune compoziția în forme. Se lasă mini-tartele la cuptor la foc mediu pentru 40 de minute.

Se lasă tartele la răcit și apoi se servesc.


Comentarii Facebook