Ingrediente (18 bucăți):

-pentru foaie:

  • 200g. făină
  • 100g. unt
  • un ou

– pentru umplutură:

  • 200g. piept de pui
  • 400g. sos de roșii
  • 100g. fenicul
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pătrunjel
  • piper
  • sare
  • 75g. cașcaval

Mod de preparare:

Se amestecă untul la temperatura camerei cu oul și se încorporează treptat făina. Se formează o cocă, se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.

Se taie cuburi pieptul de pui și se pune la fiert. Când se ridică spuma se strecoară surplusul de apă și se pune pieptul de pui într-o tigaie cu feniculul tocat mărunt și sosul de roșii. Se adaugă 150ml. de apă și se lasă pe foc până se îngroașă ușor sosul amestecând constant (aproximativ 15-20 de minute). Se bat cele două ouă cu furculița și se adaugă două linguri de ulei de măsline și compoziția cu piept de pui și sos de roșii. Se adaugă sare după gust, pătrunjel și piper.

Se scoate aluatul din frigider, se întinde foaia de aluat și se decupează în forme mici rotunde. Se pune aluatul în forme de brioșe (eu am folosit o tavă metalică) ridicând marginile. Se dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se scoate și se pune compoziția în forme. Se lasă mini-tartele la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute, se scoate și se presară cașcavalul ras. Se mai lasă tava la cuptor 10 minute.

Se lasă tartele la răcit și apoi se servesc.


Comentarii Facebook