Ingrediente:

– 150g. miez de nucă

– 100g. curmale fără sâmburi

– 3 ouă

– 250ml. lapte

– 50ml. ulei

– 250g. făină

– 2 linguri carob (pudră de roșcove) – 20g.

– 5g. scorțișoară (o linguriță)

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se pune miezul de nucă în apă pentru 4-5 ore. Se lasă curmalele în apă călduță pentru 40-60 de minute (până sunt bine hidratate). Când sunt gata se macină nuca și se pasează curmalele (se pot lăsa și mici bucăți de curmale dacă doriți).

Se bat ouăle cu un tel, se adaugă nuca măcinată, pasta de curmale, apoi se încorporează laptele și uleiul. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste compoziție. Se adaugă carobul și scorțișoara și se încorporează toate ingredientele.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se pune compoziția și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30-35 de minute (până trece testul scobitorii).

Se poate servi cu dulceață sau magiun.

Pentru cantitățile precizate mai sus am folosit o tavă cu dimensiunile 20cm.x30cm.


Comentarii Facebook