Ingrediente:

– 100g. stafide

– un cartof dulce (400g. curățat)

– 100g. făină de hrișcă

– 75g. fulgi de ovăz măcinați

– 50g. carob (pudră de roșcove)

– 75g. miez de nucă

– 75g. sirop de arțar

– 50ml. ulei

– 225ml. apă

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se lasă nuca la hidratat în apă cu o seară înainte (pentru o asimilare mai bună a nutrienților și o digestie mai ușoară). A doua zi se scurge surplusul de apă și se macină.

Se curăță cartoful dulce și se taie cuburi. Se pune la fiert – când bucățile sunt bine fierte (se testează cu o furculiță) se ia vasul de pe foc, se scurge surplusul de apă și se pasează (am obținut 335g. piure de cartof dulce).

Se hidratează stafidele pentru o oră în apă călduță, apoi se scurge surplusul de apă. Se macină fulgii de ovăz.

Se amestecă piureul de cartof dulce cu uleiul și carobul. Se adaugă etapizat apa, fulgii de ovăz măcinați, miezul de nucă și făina de hrișcă. Se încorporează siropul de arțar, stafidele, praful de copt și se adaugă o lingură de extract de vanilie.

Se tapetează un vas termorezistent cu hârtie de copt și se pune compoziția (am folosit un vas rotund cu diametrul de 22cm.).

Se dă negresa la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50 de minute (până trece testul scobitorii).

Se lasă la răcit și se servește. Prăjitura are textură densă.


Comentarii Facebook