Ingrediente:

– 300g. orez

– un morcov

– o ceapă

– 300g. ardei copți

– 150g. emmental

– sare, turmeric, mărar

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se lasă orezul în apă pentru aproximativ o oră. Se clătește bine și se scurge surplusul de apă. Se coc ardeii capia (am folosit 1 kg. De ardei). Pe măsură ce aceștia se coc, se pun într-un vas și se acoperă pentru a se curăța mai ușor la sfârșit. Se curăță apoi de cotor și pieliță și se taie fâșii.

Se curăță ceapa și morcovul (ceapa se toacă mărunt, iar morcovul cubulețe) și se pun la fiert (se adaugă apă cât să fie acoperite).

Când acestea sunt fierte, se adaugă orezul și 3 căni de apă. Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant până orezul este fiert. Se adaugă ardeii copți, sare după gust, turmeric și puțin ulei de măsline. Se presară emmentalul dat pe răzătoare și se amestecă până când acesta este bine topit.

 


Comentarii Facebook