Ingrediente:

– 50g. orez

– 8-10 frunze leurdă

– 10g. unt

– 100g. ficat

– o foaie de dafin

– boia dulce, piper


Mod de preparare:

Se lasă orezul la hidratat în apă pentru 1-2 ore. Se clătește bine și se pune la fiert în 200ml. de apă. Se lasă pe foc mic amestecând constant. Când este fiert se adaugă leurda tocată mărunt, se mai lasă vasul pe foc 2-3 minute și apoi se oprește. Se adaugă untul și eventual diverse verdețuri (eu am făcut doar cum am precizat considerând suficientă aroma discretă a leurdei asemănătoare usturoiului).

Se lasă ficatul în lapte pentru 1-2 ore. Se clătește bine și se pune la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se adaugă o foaie de dafin, boia dulce și 2-3 boabe de piper (puteți modifica condimentele în funcție de preferințe). Se lasă ficatul pe foc până este gata, apoi se feliază și se servește cu orezul.


Comentarii Facebook