Ingrediente:

– 250g. orez

– o ceapă

– 3 căței de usturoi

– 2 morcovi

– un ardei

– 1/4 rădăcină de țelină

– 250g. mazăre (am folosit mazăre congelată)

– 250g. boabe de porumb (am folosit congelate)

– 250g. roșii pasate

– sare, piper

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se lasă orezul în apă pentru aproximativ o oră. Se clătește bine și se scurge surplusul de apă.

Se toacă mărunt ceapa și usturoiul, morcovii și țelina se taie cubulețe. Se pun aceste legume la fiert (se adaugă apă cât să fie acoperite).

După aproximativ 20 de minute se adaugă orezul, mazarea, porumbul și ardeiul tăiat cubulețe (nu am dezghețat mazărea și porumbul înainte, ci le-am adăugat ca atare în preparat direct scoase din congelator). Se adaugă 500ml. de apă și roșiile pasate. Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant până când toate legumele și orezul sunt bine fierte și textura devine grosieră. Se adaugă sare după gust, puțin piper și ulei de măsline și se oprește focul. Se acoperă vasul pentru 15-20 de minute, apoi se presară puțin mărar și se servește.


Comentarii Facebook