Ingrediente:

– 250ml. apă călduță

– 500g. făină

– 175g. dovleac plăcintar copt

– 75g. stafide

– 75g. prune uscate

– 7g. drojdie uscată

– 25ml. ulei

– o linguriță extract de vanilie (sau o esență mică)

– 1/2 linguriță scorțișoară


Mod de preparare:

Se pun la hidratat stafidele și prunele în apă călduță pentru aproximativ 1-2 ore (până se înmoaie bine). Se scurge surplusul de apă și prunele se taie bucăți.

Se pisează dovleacul copt cu furculița.

Se pun într-un bol apa călduță cu drojdia. Se adaugă dovleacul copt, scorțișoara și vanilia. Se încorporează treptat făina. Se adaugă stafidele și prunele, iar după ce acestea sunt încorporate se adaugă puțin ulei cât să se desprindă aluatul de pe mâini.

Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit pentru aproximativ o oră până își dublează volumul.

Se răstoarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute. Se lasă la răcit și apoi se feliază.

Pâinea se poate servi cu miere, diverse gemuri sau dulcețuri, cremă de brânză, ricotta, mascarpone sau unt alături de o cană de lapte sau iaurt.


Comentarii Facebook