Ingrediente:

– 400ml. apă călduță

– 350g. făină integrală de grâu

– 300g. făină albă de grâu

– 250g. brânză telemea

– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă

– sare, o linguriță rozmarin

– 2 linguri ulei de măsline


Mod de preparare:

Se amestecă apa călduță cu drojdia și 150g. făină albă de grâu. Se lasă bolul deoparte timp de 10 minute până când se activează drojdia (se formează mici bule deasupra). Se adaugă telemeaua dată pe răzătoarea mică, puțină sare (dacă telemeaua nu este prea sărată), rozmarinul și se încorporează apoi diferența de făină albă și integrală de grâu. Se adaugă uleiul de măsline și se frământă până când acesta se desprinde ușor de pe mâini. Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit în loc călduț până când își dublează volumul (aproximativ o oră).

Se pune aluatul crescut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm.) și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până când pâinea este frumos crescută și rumenită). Se lasă la răcit și apoi se feliază. Pâinea este foarte pufoasă și cu o crustă crocantă.


Comentarii Facebook