Ingrediente:

– 3 banane (300g. curățate)

– 50g. carob (pudră de roșcove)

– 250ml. lapte 3,5% grăsime

– 650g. făină

– 50g. unt

– vanilie, puțină sare

– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă


Mod de preparare:

Se amestecă laptele călduț cu drojdia și 100g. de făină. Se lasă vasul deoparte pentru 10 minute până se activează drojdia (se formează mici bule deasupra). Se adaugă carobul, bananele curățate de coajă și pisate cu furculița, puțină sare și o lingură de extract de vanilie. Se încorporează etapizat făina până se formează un aluat omogen și se adaugă untul moale la temperatura camerei. Se frământă până se desprinde ușor aluatul de pe mâini, se acoperă vasul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit la loc călduț pentru aproximativ o oră (până ăși dublează volumul).

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune aluatul dospit în tavă. Se dă pâinea la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50-60 de minute. Se lasă pâinea la răcit, se feliază și se servește.

Se poate servi cu unt și miere, diverse gemuri sau creme de brânză.


Comentarii Facebook