Ingrediente (7 bucăți):

– 100g. brânză Gouda

– 3 ouă

– 250ml. lapte 3,5% grăsime

– 250g. făină

– 2 linguri ulei de măsline

– 5g. praf de copt

– puțină sare (opțional)

– rozmarin


Mod de preparare:

Se bat cele trei ouă cu un tel. Se adaugă laptele, uleiul de măsline și se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Se adaugă puțină sare (opțional) și o linguriță de rozmarin. Se încorporează apoi brânza Gouda dată pe răzătoarea mică.

Se încinge o tigaie antiaderentă. Se pune din compoziție cu un polonic și se lasă tigaia pe foc mic. Când se formeaza mici bule deasupra se întorc clatitele cu o spatulă. Se mai lasă puțin pe foc și se transferă pe un platou. Se repetă procedeul până se termină de pregătit toate clătitele.

Se poate înlocui brânza Gouda cu cașcaval.

Noi am servit clătitele cu sos de roșii cu busuioc.


Comentarii Facebook