Ingrediente (8 clătite):

– 2 ouă

– 100g. iaurt 3,5% grăsime

– 250ml. lapte 3,5% grăsime

– 25ml. ulei de cocos

– 25g. carob (pudră de roșcove)

– 250g. făină

– 5g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se bat cele două ouă cu un tel. Se adaugă iaurtul, laptele, uleiul de cocos și o linguriță de extract de vanilie. Se amestecă bine și se încorporează apoi carobul și făina amestecată cu praful de copt.

Se încinge o tigaie antiaderentă. Se pune din compoziție cu un polonic și se dă focul mic. Când se formează mici bule deasupra se întoarce clătita cu o spatulă și se mai lasă în tigaie până se rumenește ușor. Se repetă procedeul până se termină compoziția.

Clătitele se pot servi cu sirop de arțar, miere sau diverse gemuri fără zahăr.


Comentarii Facebook