Ingrediente (8 clătite):

– 2 dovlecei mici sau unul mai mărișor (500g.)

– 2 căței de usturoi

– 2 ouă

– 150g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 150g. făină

– o lingură ulei de măsline

– 5g. praf de copt

– puțină sare


Mod de preparare:

Se curăță dovleceii de coajă și se dau pe răzătoarea mare (am obținut 350g. dovlecei rași). Se adaugă puțină sare și se freacă puțin cu mâinile până se înmoaie (nu se scurg de surplusul de lichid). Se adaugă cele două ouă, usturoiul dat pe răzătoarea mică, iaurtul grecesc și uleiul de măsline și se amestecă bine. Se încorporează apoi făina amestecată cu praful de copt.

Se încinge o tigaie antiaderentă (nu se adaugă ulei). Se pune din compoziție cu un polonic și se lasă tigaia pe foc mic până se rumenesc clătitele dedesubt și se formează mici bule deasupra. Se întorc cu o spatulă și se lasă până sunt rumenite, apoi se transferă pe un platou. Se repetă procedeul până compoziția este gata.

Se pot servi clătitele simple, cu diverse creme de brânză și salate.


Comentarii Facebook