Ingrediente (12 clătite):

– 3 ouă

– 350g. iaurt 3,5% grăsime

– 50ml. ulei de cocos

– 100g. făină de secară

– 75g. făină albă de grâu

– 2 linguri sirop de arțar

– 5g. bicarbonat

– vanilie


Mod de preparare:

Se bat cele trei ouă cu un tel. Se adaugă iaurtul, uleiul de cocos, siropul de arțar și o linguriță extract de vanilie. Se încorporează apoi bicarbonatul și făina.

Se încinge o tigaie antiaderentă și se pune din compoziție cu un polonic formând mici cerculețe. Se lasă tigaia pe foc mic și când se formează mici bule deasupra clătitelor, acestea se întorc cu o spatulă. Se mai lasă pe foc până se rumenesc ușor și se transferă pe un platou. Se repetă procedeul până compoziția este gata.

Se servesc cu miere de albine, diverse gemuri sau creme de brânză dulce.


Comentarii Facebook