Ingrediente:

– 250g. mascarpone

– 3 ouă

– 5 linguri ulei de cocos (50g.)

– 200ml. lapte 3,5% grăsime

– 300g. făină

– 75g. sirop de arțar

– 5g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă crema de mascarpone, siropul de arțar, uleiul de cocos (la temperatura camerei) și o lingură de extract de vanilie. Se amestecă bine și apoi se adaugă laptele. Se presară făina amestecată cu praful de copt și se încorporează bine cu celelalte ingrediente.

Se încinge o tigaie antiaderentă și se pune câte jumătate de polonic din compoziție în tigaie. Se lasă pe foc mic până se formează mici bule deasupra, apoi se întorc clătitele cu o spatulă. Se mai lasă puțin până se rumenesc ușor și se transferă pe un platou. Se repetă procedeul până se termină compoziția.

Se pot servi simple, cu diverse tipuri de gem sau fructe.

Din cantitățile precizate am obținut 12 clătite.


Comentarii Facebook