Ingrediente (12 bucăți):

– 2 mere (300g. curățate de cotor și coajă)

– 2 ouă

– o cană de lapte (250ml.)

– 250g. făină

– o lingură sirop de arțar

– 3 linguri ulei

– 1/2 linguriță pudră de scorțișoară

– 5g. praf de copt


Mod de preparare:

Se curăță merele de coajă și se dau pe răzătoarea mică (se păstrează zeama lăsată de acestea).

Se bat cele două ouă cu un tel. Se adaugă merele rase, laptele, o lingură de sirop de arțar, uleiul și scorțișoara. Se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă în bolul cu celelalte ingrediente. Se amestecă bine (compoziția este bine legată și ușor mai groasă decât cea pentru clătitele clasice).

Se încinge o tigaie antiaderentă și se pune din compoziție cu un polonic formând mici cerculețe. Se lasă tigaia pe foc mic și când se formează mici bule deasupra clătitelor, acestea se întorc cu o spatulă. Se mai lasă pe foc până se rumenesc ușor și se transferă pe un platou. Se repetă procedeul până compoziția este gata.

Se poate elimina siropul de arțar dacă folosiți mere mai dulci.


Comentarii Facebook