Ingrediente:

– 250g. ricotta

– 250g. iaurt 3,5% grăsime

– 30g. carob (pudră de roșcove) – 2 linguri

– 50g. ulei de cocos

– 3 ouă

– 200g. făină

– vanilie

– 2g. bicarbonat (un vârf de cuțit)


Mod de preparare:

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă ricotta și iaurtul și se amestecă până se încorporează bine. Se adaugă etapizat făina amestecată cu bicarbonatul și o esență de vanilie mică sau o linguriță de extract de vanilie. Se adaugă apoi carobul (pudră de roșcove) și uleiul de cocos.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc. Dacă este necesar puteți unge tigaia cu un șervețel cu puțin ulei pentru a nu se prinde compoziția. Când tigaia este fierbinte se pune compoziția cu un polonic. Se lasă 1-2 minute până se rumenesc ușor clătitele și se întorc cu o spatulă (se mai lasă 1-2 minute până sunt gata). Se repetă procedeul până se termină compoziția.

Clătitele se pot servi simple, cu dulceață sau miere (copiilor peste 1 an).

Carobul poate fi înlocuit cu cacao, dar în această variantă clătitele se pot oferi copiilor peste 3 ani.

Din ingredientele precizate am obținut 10 clătite.


Comentarii Facebook