Ingrediente:

– pentru papanași:

150g. brânză de vaci bine scursă

un gălbenuș

25g. griș (o lingură jumătate)

25g. făină (o lingură)

10g. unt (o felie subțire)

vanilie

 

– 40g. pesmet (3 linguri)

– 20g. unt

– 50g. miere de albine (o lingură)


Mod de preparare:

Se amestecă brânza cu gălbenușul, făina (25g.) și grișul (25g.). Se adaugă o felie de unt moale (10g.) și puțin extract de vanilie și se încorporează bine ingredientele. Compoziția este bine legată, ușor moale. Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul într-un baton subțire. Se rup mici biluțe și se lasă pe blatul de lucru. Din cantitățile precizate am obținut 18 papanași.

Se pune apă la fiert într-un vas și când aceasta dă în clocot se adaugă papanașii. Se lasă vasul pe foc mic și dacă este cazul se amestecă ușor să nu se prindă papanașii de fundul vasului. Se lasă la fiert până se ridică la suprafață și după 4-5 minute se scot papanașii pe un platou.

Se încinge o tigaie antiaderentă și se pune pesmetul. Se amestecă constant până acesta este ușor rumenit, apoi se ia de pe foc și se amestecă cu 20g. unt moale și mierea de albine.

Se amestecă papanașii cu pesmetul și mierea de albine și se servesc.

Această variantă se poate servi după 1 an. Pentru copiii mai mici se poate înlocui mierea cu sirop de arțar sau se pot servi papanașii cu diverse gemuri fără zahăr.


Comentarii Facebook