Ingrediente:

– 500g. brânză de vaci

– 2 ouă

– 50g. unt

– 100g. zahăr

– o lingură extract de vanilie (sau esență)

– 400-450g. făină (în funcție de cât este de uscată brânza)

– 10g. praf de copt

– unt, smântână și dulceață pentru servire (aceste gramaje diferă în funcție de preferințe)


Mod de preparare:

Se bat cele 2 ouă cu zahărul cu un tel. Se încorporează brânza de vaci, untul moale la temperatura camerei, vanilia și praful de copt. Se adaugă etapizat făina încorporând-o cu mâinile până se obține un aluat omogen care nu se lipește.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde o foaie de aluat mai groasă (de aproximativ 2 cm.). Se decupează în cercuri mai mari și apoi mici cerculețe în interiorul acestora. Se pun papanași în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 25 de minute (până cresc frumos și se rumenesc ușor dedesubt).

Se pun papanașii calzi pe farfurie, se stropesc cu unt topit și se servesc cu smântână și dulceață (noi am servit cu dulceață de vișine).


Comentarii Facebook