Ingrediente:

– pentru blat:

150g. zahăr brut

150g. făină

un ou

100ml. lapte

100g. unt

1 praf copt

30g. carob (pudră de roșcove) sau cacao – 2 linguri

 

– pentru cremă:

500g brânză de vaci

2 ouă

100g. zahăr brut

vanilie

30g. griș (3 linguri)

– pentru glazură:

50g. unt

3 linguri de apă

2 linguri de zahăr brut (40g)

2 linguri de carob (pudră de roșcove) sau cacao


Mod de preparare:

– pentru blat:

Se mixează untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul până se omogenizează bine. Se încorporează oul și apoi treptat laptele. Se adaugă un plic praf de copt, carobul și făina cernută. Se amestecă până sunt toate ingredientele bine încorporate.

– pentru cremă:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se amestecă gălbenușurile cu brânza și zahărul brut. Se adaugă vanilie după gust și 3 linguri de griș.

Separat se bat albușurile spumă și se încorporează cu o spatulă ușor în compoziția cu brânză.

Se folosește o tavă de tort cu marginile detașabile – se pune pe fundul acesteia hârtie de copt, apoi se unge cu unt (la fel și marginile detașabile).

Se pune jumătate din compoziția cu carob, se nivelează ușor apoi se pune compoziția cu brânză. Se pune deasupra cu o lingură compoziția cu carob rămasă și se uniformizează.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 40-50 de minute (până trece testul scobitorii). Se lasă pasca la răcit în tavă, apoi se transferă pe platou.

– pentru glazură:

Se topește untul, se adaugă apa, zahărul și carobul și se amestecă până la omogenizare. Se pune glazura caldă peste pască și se nivelează. Se dă la frigider pentru minim 2-3 ore și apoi se servește.


Comentarii Facebook