Ingrediente (6 forme):

– 50g. carne de vită

– o ceapă

– 100g. roșii pasate

– 100 ml. apă

– 75 g paste

– busuioc

– un ou

– o lingură ulei de măsline


Mod de preparare:

Se toacă carnea și ceapa mărunt (eu le-am tocat la blender, am adăugat și roșiile pasate pentru a fi o consistență cremoasă la final). Se pune într-o tigaie compoziția, se adaugă apa și busuiocul. Se lasă pe foc mic amestecând constant până scade sosul și este gros la consistență (cam 10-15 minute).

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se strecoară surplusul de apă.

Se bate oul cu o furculița, se adaugă uleiul de măsline și compoziția de mai sus. Apoi se încorporează pastele. Se pune compoziția în forme de brioșe de silicon și se dau formele la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30 de minute până este bine legată compoziția. Se lasă la răcit în forme și apoi se servește.

Eu am folosit paste mici; dacă folosiți penne, fussili, etc. măriți ușor cantitatea de roșii pasate pentru a fi bine acoperite pastele în forme.


Comentarii Facebook