Ingrediente:

– 75g. paste

– un dovlecel (200g.)

– 200ml. lapte 3,5% grăsime

– o ceapă

– un ou

– 75g. iaurt

– 75g. cașcaval

– nucșoară

– pătrunjel

– puțin unt

– o lingură pesmet


Mod de preparare:

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se curăță ceapa și se toacă mărunt, se taie dovlecelul fideluțe (eu l-am tăiat în 4 pe lungime și apoi felii subțiri). Se pune ceapa tocată mărunt în tigaie și se completează cu apă până este ușor acoperită. Se lasă pe foc 5 minute, apoi se adaugă dovlecelul. Se pun 100ml. lapte și se lasă pe foc mic până ce dovlecelul este fiert (cam 10 minute sunt suficiente).

Se lasă la răcit și separat se bate un ou, se adaugă iaurtul, cașcavalul ras, puțină nucșoară, pătrunjel și laptele rămas. Se încorporează peste dovlecel. Se scurg bine pastele fierte și se amestecă cu compoziția. Se tapetează un vas termorezistent cu unt și pesmet, apoi se pune compoziția. Se acoperă vasul și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20 de minute, se descoperă vasul și se mai lasă 15-20 de minute până se rumenește ușor pe margini compoziția. Se lasă la răcit și apoi se porționează.


Comentarii Facebook