Ingrediente:

– 300g. paste scurte

– 4 morcovi

– 50g. ghimbir

– 2 cepe

– 4 căței de usturoi

– 250g. roșii pasate

– sare, boia dulce, mărar

– puțin ulei de măsline

– fulgi de drojdie inactivă


Mod de preparare:

Se curăță ceapa, usturoiul, morcovii și ghimbirul și se toacă mărunt. Se pun într-o tigaie antiaderentă (fără adaos de ulei). Se adaugă 500ml. de apă și se lasă tigaia pe foc mic până când sunt legumele bine fierte. Se pasează compoziția și se adaugă sosul de roșii, sare după gust și boia dulce. Se mai lasă sosul pe foc până la consistența dorită și apoi se stropește cu puțin ulei de măsline.

Se fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se scurge apoi surplusul de apă.

Se servesc pastele cu sosul de morcovi și ghimbir, puțin mărar și fulgi de drojdie inactivă.


Comentarii Facebook