Ingrediente:

– 250g. paste integrale

– o conservă cu ton în suc propriu de calitate (250g.)

– 400g. sos de roșii

– o ceapă

 

– 3 căței de usturoi

– sare, piper, oregano, mărar

– puțin ulei de măsline

– puțin parmezan (opțional)


Mod de preparare:

Se pune într-un vas apă la fiert cu puțină sare. Când aceasta clocotește se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se pun într-o tigaie antiaderentă cu sosul de roșii și tonul din conservă. Se lasă pe foc mic până se îngroașă ușor sosul și se înmoaie ceapa și usturoiul. Se adaugă sare după gust, piper și oregano.

Se oprește focul, se adaugă peste sos pastele fierte și scurse de surplusul de apă și 2 linguri de ulei de măsline. Se presară puțin mărar și se servesc. Se poate adăuga și puțin parmezan ras dacă doriți.


Comentarii Facebook