Ingrediente:

– 250g. năut

– 2 vinete

– zeama de la jumătate de lămâie

– 50 ml. ulei de măsline

– sare, boia dulce, mărar, semințe de susan


Mod de preparare:

Se pune năutul la hidratat cu o seară înainte. A doua zi se clătește bine și se pune la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se lasă pe foc să fiarbă până este gata completând cu apă pe măsură ce scade apa din vas (a fiert cam în două ore – vă raportați în funcție de năutul folosit; este gata când bobul se presează ușor între degete). Când este fiert năutul se scurge surplusul de apă.

Se coc vinetele și se curăță.

Se pasează vinetele cu boabele de năut (se poate adăuga puțină apă dacă doriți pateul mai subțire – eu nu am considerat că este necesar). Se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie și condimente după gust (se pot măcina semințele de susan).

Acest pate este foarte sățios. Noi l-am servit cu pâine de casă.


Comentarii Facebook