Ingrediente:

– 500g. ficat de iepure

– o ceapă

– 5 căței de usturoi

– 100g. unt

– 50ml. lapte

– sare, piper, 3 foi de dafin

– pătrunjel, fulgi de drojdie inactivă


Mod de preparare:

Se pune ficatul de iepure la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se adaugă în vas foile de dafin, ceapa tăiată bucăți și usturoiul. Se lasă la fiert până când sunt fierte ingredientele (aproximativ 30 de minute).

Se scurge surplusul de apă, se îndepărtează foile de dafin și se amestecă ingredientele cu laptele și untul moale la temperatura camerei. Se pasează (dacă doriți o consistență mai subțire puteți mări cantitatea de lapte), se adaugă sare după gust și piper. Se amestecă și se presară pătrunjel și fulgi de drojdie inactivă. Noi am servit pateul cu pâine prăjită și salată.


Comentarii Facebook